College vindt geschikte locatie voor KMO-zone aan Tiensesteenweg in Waanrode

Op 17 december 2015, over deze onderwerpen: Wonen en werken

Tijdens de gemeenteraadszitting maakte schepen van Ruimtelijke Ordening Niels Willems (N-VA) bekend dat een geschikte inplantingsplaats voor een KMO-zone gevonden werd in Waanrode. Eind 2017 moet het bedrijventerrein bouwrijp zijn.

"De bedrijvenzone wordt ingeplant aan de linker kant van de Tiensesteenweg richting Tienen, iets verderop dan het aan de rechterkant gelegen tankstation", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Niels Willems (N-VA). "Aanvankelijk zou de zone aan de kant van het tankstation komen, maar aangezien deze locatie te klein was voor de behoefte - zowat 6,5 hectare - opteerde het college voor de overkant."

Tegen de oorspronkelijke inplanting werd hevig protest gevoerd door de buurtbewoners. Schepen Willems hoopt dat iedereen zich dit keer wel kan vinden in de locatie. "Het vorige terrein aan de overkant was slechts 3,6 hectare groot. Nu kunnen we beschikken over een ruimte van 6,5 hectare. Dat is meteen de grootte die we mogen ontwikkelen overeenkomstig het structuurplan én ook nodig hebben. Een 15-tal bedrijven hebben interesse in een perceel op de nieuwe KMO-zone."

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blppa_02026758

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is